Allt för den motorintresserade

Bil

Polera din bil efter tvätt

Att polera sin bil är en konst och en vetenskap. Många bilägare väljer att ta steget att polera sin bil själva, men det finns många fallgropar att undvika. Genom att känna till dessa misstag kan du säkerställa att din bil får en glänsande finish utan att skada lacken.

Vanliga misstag vid bilpolering

Använda fel poleringsmedel

Det finns en mängd olika poleringsmedel på marknaden, och inte alla är lämpliga för alla lacktyper. Vissa polermedel kan vara för grova för din bilens lack, vilket kan orsaka repor. Andra kanske inte är tillräckligt kraftfulla för att ta bort svårare smuts eller oxidation. Det är viktigt att läsa instruktionerna noggrant och välja rätt produkt för just din bils lack.

Otillräcklig rengöring före polering

Innan du påbörjar poleringen är det avgörande att bilen är helt ren. Smuts och skräp kan orsaka repor och skada lacken om de inte tas bort innan polering. Det är rekommenderat att tvätta bilen noggrant och sedan använda en lera avsedd för bilvård för att avlägsna envis smuts som tvättning inte tar bort.

Överanvändning av produkt

Många tror felaktigt att mer poleringsmedel alltid är bättre. I verkligheten kan för mycket produkt leda till en ojämn finish eller att medlet torkar för snabbt. Det bästa rådet är att börja med en liten mängd och sedan lägga till mer vid behov.

Skydda din lack efter polering

Efter att ha ägnat tid och ansträngning åt att polera din bil, vill du säkerställa att den glänsande finishen varar. Här är några saker att tänka på:

Applicera en kvalitetsvax eller lackskydd

Vax eller lackskydd skapar en barriär mellan din bils lack och yttre element, som smuts, vägsalt och UV-strålar. Genom att regelbundet applicera ett skyddande lager kan du förlänga livslängden på din polering och hålla din bil glänsande längre.

Minska exponering för skadliga element

Om möjligt, parkera din bil i skugga eller under ett skydd för att minska exponeringen för UV-strålar. På vintern, om du bor i kalla klimat, se till att tvätta bort vägsalt regelbundet för att förhindra skador på lacken.

Att polera sin bil är en belönande uppgift, men det kräver noggrannhet och kunskap. Genom att vara medveten om de vanligaste misstagen kan du uppnå bästa möjliga resultat och se till att din bil ser ny ut länge.