Allt för den motorintresserade

Motorsport

Motorsporter av olika slag

Har man i grunden ett intresse för motorer så kommer ofta intresset för motorsport ganska naturligt. Frågan är handlar egentligen mer om vilken motorsport man fastnar för, det finns som bekant ett par att välja på. Har du kanske nyligen hittat ditt intresse för motorsporten? Då har du tur! Vi tänkte prata lite om några sporter som vi tycker kan vara värda att ta en titt på.

Enduro

För dig med ett intresse för motorer på två hjul så är enduro något du verkligen inte får missa! Enduro skall ej förväxlas med motocross, även om båda sporterna är häftiga. En av de större skillnaderna är banorna, motocross körs i de flesta fall på konstgjorda sandbanor medan enduro körs i skogar där naturen får stå för alla hinder. Motorcyklarna skiljer också en del mellan dessa sporter, enduromotorcyklarna är till exempel utrustade med belysning för att man ofta tävlar under mindre optimala förhållanden. Sedan skiljer det även en del i motorväg och i fjädring. För dig som är nyfiken på denna sport så kan vi rekommendera att slänga ett öga på GGN vilket är en stor endurotävling som brukar köras under hösten.

Rally

Är man mer intresserad av motorer på fyra hjul så är rally en självklarhet. En adrenalinfylld och väldigt underhållande sport. Rally körs året om på allt från grus- till isvägar, det gör sporten ganska lättåtkomlig för dig som åskådare då det hålls tävlingar under hela året. Om man som motorintresserad inte har varit på en rallytävling än så kan vi garantera att det blir en upplevelse du sent kommer glömma. Vi kan varmt rekommendera att kolla in en tävling vid namn Svenska rallyt som är en del av rally-vm. Som tur är, så är det bara en av alla deltävlingar, om du skulle få mersmak så är det inga som helst problem.